Sinds februari 2019 sport een groep medewerkers elke maandag onder leiding van trainer Antoine van WorkFit tijdens de 100+ Fit Training. Richard Blankenvoort, calculator bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Rijssen doet vanaf het begin mee. Samen met Antoine vertelt hij wat de training voor hem doet en wat anderen eraan kunnen hebben.

Antoine, wat houden de trainingen in?

“We noemen het een bootcamp, maar dat schrikt een beetje af. Bootcamp betekent niet dat je boomstammen door het bos moet slepen, maar dat je een samenstelling van oefeningen doet die spiergroepen stimuleren in je hele lichaam. Tijdens de training bootsen we zo veel mogelijk bewegingen uit het dagelijks leven na. En daarnaast biedt Bootcamp de mogelijkheid om de oefeningen in vele variaties te doen, zodat het voor de beginnende sporter goed te doen is, en dat het voor de ervaren sporter alsnog uitdagend is.”

Richard haakt in: “Klopt. Er zit echt verschil tussen de sporters. Met de warming-up bijvoorbeeld heb je drie groepen. Een groep loopt hard, een andere groep loopt wat rustiger aan en de laatste groep warmt op met oefeningen. Het leuke daarvan is dat het geen wedstrijd is. Het gaat om het eigen plezier.”

Waarom ben jij weer begonnen met sporten, Richard?

“Ik had wat last van lichamelijke klachten en wilde proberen of meer beweging mij hielp. Ik had bijvoorbeeld veel last van spierpijn na het werken in de tuin. Nu na een halfjaar mee te hebben gedaan, heb ik dat niet meer. Mijn conditie is beter en ik voel me nu veel fitter dan voorheen.

Het helpt jou dus echt. Wat is er nog meer veranderd na de trainingen?

“In het begin voelde ik nog wel wat beperking tijdens het sporten. Nu niet meer. Ik heb na de training een voldaan gevoel en ik kan mijn hoofd er leeg mee maken. Het is direct na de werkdag. Dat maakt het voor mij perfect. Ik kan na het sporten naar huis en heb ’s avonds meer zin om nog wat te gaan doen. Ik merk nu echt dat sporten helpt om gezonder te zijn.”

Antoine: “Hij heeft nu minder klachten, maar heeft ze nog wel. De training kun je aanpassen naar jouw blessure of pijnpunten. Je kunt het alsnog uitdagend maken.”

Vanaf oktober kun je twee keer in de week sporten (maandag en donderdag). Welke voordelen zijn daaraan verbonden?

Antoine: “Eigenlijk geldt natuurlijk hoe vaker, hoe beter. De rust tussen maandag en donderdag is ook perfect. Je lichaam heeft de tijd gehad om te herstellen en is klaar voor een nieuwe ronde. ”

Richard: “Je bereikt zo ook nieuwe mensen. Bijvoorbeeld mensen die de maandag niet kunnen.”

Wat heb je eigenlijk nodig aan beweging als je op kantoor zit of in de bouw werkt?

Antoine: “Mensen op kantoor zitten de hele dag, terwijl iemand op de bouw overdag wel in beweging is. Dat je overdag veel loopt, wil niet direct zeggen dat je geen extra beweging meer nodig hebt. Op de bouw gebruik je bijvoorbeeld heel veel spieren niet, die wel handig zijn om te trainen. Daarnaast heeft de training onder andere als doel om de hartslag te verhogen, zodat ook de conditie verbeterd, iets wat op de bouw ook minder snel voorkomt. Voor de mensen die veel zitten is het natuurlijk sowieso goed om veel te bewegen. Een lichaam heeft behoefte aan beweging om gezond te kunnen blijven.”

Wil je eens meedoen aan de 100+ Fit Training op maandag of donderdag? Op maandag zijn de trainingen van 17:00 uur tot 18:00 uur en op donderdag van 17:15 uur tot 18:15 uur. De locatie wisselt per maand, maar is altijd in Rijssen. Meer weten? Vraag het aan de kartrekker van jouw werkmaatschappij, of stel je vraag aan Rita Vorkink! Tot snel!