Bas Tibben is fanatiek aan het bewegen. Hij werkt als administrateur bij Ter Steege Handel en komt dagelijks op de fiets naar zijn werk. Op woensdagavond traint hij mee in zijn broers fysiopraktijk.

Sinds twee jaar is Bas weer begonnen met sporten: “Vroeger voetbalde ik en toen ik daarmee stopte, ben ik fanatiek gaan fitnessen. Toen de kinderen kwamen, ben ik gestopt en heb ik een hele tijd niks gedaan. Twee jaar terug vond ik het tijd om weer in beweging te komen.”

Elke week traint hij op woensdag mee in de sportgroep bij zijn broers fysiopraktijk. Dat trainingsuurtje is heel divers en traint het hele lichaam. Van de benen tot de armen en van conditie tot spierkracht. Bas vertelt: “De trainingen kun je doen op je eigen niveau. Daardoor is de groep ook heel verschillend en bouw je op je eigen tempo je kracht op. Na twee jaar merk ik echt al verschil. Ik heb veel meer kracht, ben afgevallen en word steeds flexibeler.”

Naast het sporten op woensdag, fietst Bas dagelijks naar zijn werk en wandelt hij veel. Op dit moment is dat even anders. Net als overal, zijn op dit moment de sportscholen dicht en werkt hij thuis. Gelukkig staat de fysiopraktijk van zijn broer niet stil: “Elke woensdag doen we online mee aan een training. Ik word gebeld vanuit de fysiopraktijk en dan kunnen we mee doen. Deze training duurt een halfuurtje. En zo blijf ik nu ook in beweging!”