In het kader van Ter Steege in beweging was het dit keer aan de liefhebber van de bal en het strand om zijn of haar kunsten te laten zien. Met maar liefst 3 teams waren we afgelopen vrijdag vertegenwoordigd op het beachvolleybaltoernooi dat jaarlijks in Enter gehouden wordt. Zelfs onze collega’s van De Vree en Sliepen hadden zich met 1 team opgegeven en speciaal hiervoor nieuwe sporttenues aangeschaft. Helaas was het team door blessureleed niet compleet en toen ze mij in het kader van ‘nooit geschoten is altijd mis’ vroegen of ik wilde invallen, kon ik uiteraard niet weigeren.

Enter, meer dan een toets op het toetsenbord!

Alhoewel de mannen uit Tiel de plaats Enter alleen nog maar kenden van het toetsenbord, waren ze direct bij aankomst al aangenaam verrast door de gezellige sfeer in de tent in Enter. Ze wisten nog snel een bamibal te scoren bij het naastgelegen eetcafé en toen werd het echt tijd om even te laten zien waarvoor ze helemaal naar Enter waren gekomen. Alhoewel we de eerste wedstrijd nog even aan elkaar moesten wennen, ontbrak het ons niet aan fanatisme en sleepten we direct de eerste winst binnen. Ieder wedstrijd raakten we meer op elkaar ingesteld en zo wisten we uiteindelijk de 2e plek in de poule te bereiken.

Ter Steege tegen Ter Steege

In de andere poule moest het team van Ter Steege Handel het opnemen tegen het team van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Het ging er hard en fanatiek aan toe en zelfs de bouwhelm werd opgezet om tot het uiterste gewapend te zijn. Maar wel met het juiste effect want Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn stond na 4 potjes bovenaan in de poule en werd de gedroomde kruisfinale tussen Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn en de Vree en Sliepen een feit. Onze joker Judith was net op tijd uitgeschakeld met haar ‘buren’ team om in deze kruisfinale ons te komen versterken. We hebben nog aan Ronald gevraagd of hij niet verder kon spelen op zijn knieën (want dan is hij immers nog lang zat), maar helaas waren ze niet om te praten.

In ieder geval zorgde een gezonde onderlinge rivaliteit ervoor dat het een spannend potje werd, waar Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn toch aan het langste eind trok. Dan maar op voor de 3e plek, want we wilden uiteraard wel met een prijs thuis komen. Nog 1 keer volle concentratie en met onze flying Dutchman Teunis die werkelijk voor elke bal ging, lukte het ons om deze laatste overwinning ook binnen te slepen en de 3e prijs in ontvangst te nemen.

Daverend succes

Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn moest het in de finale helaas afleggen tegen Fit met Ed ( kennen we die niet ergens van), maar met een 2e en 3e plek kunnen we toch wel zeggen dat deze eerste deelname aan het beachvolleybaltoernooi in Enter een daverend succes was. Met dank aan de gewonnen muntjes en het gewonnen tientje bleef het nog lang gezellig! Bedankt mannen uit Tiel dat ik met jullie mee mocht doen en leuk om op deze manier je collega’s eens van een andere kant te leren kennen. Voor iedereen dus een aanrader om ook eens mee te doen aan één van de activiteiten van Ter Steege in beweging!

Karin Oude Roelink – ter Steege