08.30u zondagochtend. In de straat brandt nog weinig licht bij de buurtjes. Bij ons thuis brandde het licht al vroeg, mijn dochter van 10 maanden lachte om 06.15u breeduit naar me. De dag is weer begonnen! Bij mijzelf schiet de gedachte van even gaan hardlopen door mijn hoofd. Eerst maar eens een kopje thee, ik kijk naar buiten. Regen! Bah..ook dit motiveert nog niet om te gaan hardlopen.

Een rondje hardlopen is niet echt mijn ding. Ik ga liever 10 km. zwemmen. Waarom geef je je dan op voor 10 km. hardlopen zou je zeggen. Een sportieve uitdaging….daar ben ik zeker voor te strikken. Dit geeft mij dan ook net het duwtje in de rug om op een regenachtige zondagochtend toch de hardloopschoenen aan te trekken. Even schiet nog de gedachte door mijn hoofd van waar ben ik toch aan begonnen? Maar als ik dan in de frisse lucht langs de bosrand loop, de vogels op de achtergrond hoor fluiten en als ik thuiskom de geur van versgebakken croissantjes ruik, denk ik wat een heerlijk begin van de dag! De eerste training voor Ter Steege in Beweging is een feit.