Vertwijfeld, nieuwsgierig of met enig ontzag keken onze collega’s als we vertelden dat we aan de bootcamp mee gingen doen. Vrijwel direct met daarop volgend de vraag: ‘Word je dan afgeblaft door zo’n drilinstructeur uit het leger?’ Nee, afgeblaft word je niet, maar het is ook geen theekransje.

Woensdagavond 11 mei bij het Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug in Rijssen. Zin! Kennen jullie die uitdrukking? Zin! Ik had d’r eens flink zin in: een echte bootcamptraining.

Gevorderden en beginnende bootcampers: ze waren er allemaal. En muggen. Heel veel muggen. Ook die hadden de avond van hun leven. Twaalf schaars geklede en zwetende sporters: dat is jammie jammie voor die muggen.

Beetje naïef, maar ik dacht van te voren: het is mooi zomerweer en dus zal het wel niet al te zwaar worden, want dat is niet zo … fijn. Een beetje joggen. Een gezellig squatje hier. Een enkele push-up daar. Wrong! Rennen: bergje op bergje af, door het losse zand, over de spoorlijn. Het opdrukken bij het perron met het touw boven je hoofd ging voor geen meter, maar ik heb echt wel mijn best gedaan. Het werd nog even gezellig toen een roedel nieuwsgierige honden met hun baasjes kwam kijken wat die gasten daar allemaal op de grond lagen te doen. Gelukkig hielden ze ’t snel voor gezien en kozen ze het hazenpad.

Veel boomzitten gedaan. Ken je dat? Met de rug tegen een boom hangen. Je benen in een hoek van 90 graden. En hangen maar. 30 seconden, dan 20. En dat dan een paar keer herhalen bij het woordje “BOOM”. En tussendoor lopen. Nou, ik had het niet meer! M’n bovenbenen verzuurden kats. En dan weer verder. Maar ja, je wilt je toch niet laten kennen, dus je gaat gewoon met een stalen gezicht door. Maar van binnen…. Ik zag m’n leven aan me voorbij flitsen. Ik dacht: als ik nu zou sterven….. zou dat klote zijn!

Ook werden we onderworpen aan verschillende andere oefeningen, squats, push-ups, koorddansen en duo oefeningen. Bij deze laatste oefening had ik een “beer van een collega” tegenover mij… Erik. Ja en dan wil ik me niet laten kennen. En dus gaf ik gas. Drukte me het apezuur, maar toch kwam hij geen meter vooruit. Nou, dat was lachen geblazen, dat snap je wel.

Afin: na ruim een uur in de buitenlucht helemaal lek geprikt door de muggen, is mijn hoofd helemaal leeg en kan ik er weer even tegen! Het was een lekkere training. Laat nu Ter Steege in Beweging maar komen!

Nicole Schmidt.