Vrijdag 8 december was het weer zo ver…. de vrijdagmiddag sportactiviteit! We gaan er bijna aan wennen! Dit keer waren er twee activiteiten waar we ons voor in konden schrijven: Bootwalk en DISQ-training. De trainingen werden gegeven door 2 trainsters van Food Fun Fit It Is.

Om 17:15 uur hebben we ons verzameld bij de Bouwmaat in Rijssen. Omdat het weer niet echt meewerkte die dag, hebben we de DISQ-training in de hal gedaan.

De DISQ is een fitnessapparaat, bestaande uit een gordel en enkelbanden, waarmee je het weerstandsniveau tijdens de training aanpast.  Nadat iedereen de DISQ en enkelbanden om had (dat was ook al wel een uitdaging…) begonnen we. Op muziek moesten we 10 rondes van elk 3 keer 45 seconden afwerken. Dit was voor iedereen hard werken!! Met de DISQ train je je spierkracht maar ook zeker je conditie, dus na ongeveer een half uur waren we dan ook allemaal erg blij dat we bij de cooling down waren aangekomen.
De mensen van de Bootwalk hebben nog eerst even staan kijken bij de DISQ-training en zijn toen ook gestart. Zij begonnen met een goede warming-up. Daarna hebben zij wandelend, met pittige oefeningen de route afgelegd.

Nadat we klaar waren met onze trainingen hebben we onder het genot van een kopje soep en een broodje nog even nagepraat over de leuke activiteiten. Iedereen was wederom erg enthousiast en ook voor de minder getrainde sporters was het goed te doen!

Geschreven door Judith van Pijkeren.