Op de kalender 2019 van Ter Steege in Beweging stond bij zaterdag 7 september de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek bij Arnhem. Deze grootste eendaagse herdenkingswandeltocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september, dit jaar voor de 73e keer. In 2018 liepen bijna 33.000 wandelaars mee, waaronder ongeveer 35 collega’s van de Ter Steege Groep.

Deze 7e september werden we om 08.00 uur verwacht op de parkeerplaats van P&R aan de Reggesingel in Rijssen. Dit jaar was met 23 deelnemers de groep iets kleiner dan vorig jaar. Het merendeel van de groep had zich opgegeven voor de 25 kilometer. De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig, maar het was droog! Rita had ons de dag van tevoren nog in een mail aangekondigd dat er koffie in de bus was, maar helaas was dat bij de vervoersorganisatie intern niet goed gecommuniceerd en moest de chauffeur het slechte nieuws brengen dat er helaas geen koffie aan boord was.

In de bus werden de startbewijzen en de route door Willem uitgereikt en Rita ging met de meegenomen krentenbollen rond. Ook zonder koffie smaakte deze bol prima. Voor de start in Oosterbeek hebben wij met een groepje nog even een bekertje koffie gekocht. De rest van de groep stond blijkbaar te trappelen van ongeduld en waren al vast vertrokken. Rond 10 uur vertrokken wij met ons “koffie groepje”.

De eerste kilometers van de tocht in Oosterbeek is het altijd druk, maar na verloop van tijd komt er vanzelf wat meer ruimte. Met een paar korte stops onderweg (plaspauze) hadden we rond de middag de eerste 10 kilometer erop zitten. Tot halverwege de route hadden wij droog weer. Bij de lunch begon het echter te regenen. Met een paraplu in de hand soep met een broodje eten valt al niet mee en als de soep ook nog eens verkeerd valt, werd voor mij het tweede deel van de tocht wel wat zwaar….

Via Heelsum kwamen we bij landgoed Duno in Doorwerth. Vorig jaar was het schitterend weer en konden we op het Duno Plateau lekker in het gras liggen en genieten van het prachtige uitzicht. Dit jaar was het weer wat minder, maar het uitzicht maakte een hoop goed.

Na een korte rustpauze werd de tocht voorgezet, want er moeten nog wel een aantal kilometers worden gelopen en om 17.00 uur stond de bus weer klaar. De voetjes begonnen her en der wat zeer te doen. Ondertussen kregen wij door dat de eerste groep de finish was gepasseerd. Die hadden zij nog droog gehaald. Toen wij een kilometer voor de finish waren kregen we nog een flinke plensbui te verwerken, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook wij haalden de finish. Weer bij de bus stond de stappenteller op ongeveer 44.000!! Al met al ongeveer 31 kilometer gelopen, over Ter Steege in Beweging gesproken!

Voordat we weer in Rijssen werden afgezet was er nog een tussenstop in Holten. Bij de Biester wachtte ons nog een heerlijke maaltijd met een drankje en ijs na. Zelf had ik nog geen trek (de verkeerd gevallen soep werkte nog na), maar ik zag dat iedereen volop genoot en kon terugkijken op een zeer geslaagde activiteit!

Organisatie bedankt en tot een volgende activiteit van Ter Steege in Beweging!

Willy Aarnink, Ter Steege Holding