Event info

Waarom doen we het?

Ter Steege in Beweging 2016 is een sportief evenement van Ter Steege Groep. Op 18 juni 2016 willen we zoveel mogelijk medewerkers gezond laten bewegen. Daarnaast maken we er samen meteen een
gezellige gezinsdag van om ons alweer 105-jarig bestaan te vieren! We koppelen de sportieve uitdagingen aan een goed doel, zodat we tegelijkertijd iets kunnen betekenen voor andere mensen.

In de aanloop naar 18 juni trainen de deelnemers voor de drie verschillende onderdelen: (hard-)lopen, fietsen of sport & spel. Het doel van de trainingen is fit en gezond blijven en een sportieve prestatie neerzetten op de Ter Steege in Beweging dag.

Wij hechten veel waarde aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Daarom voeren we ook een actief beleid met betrekking tot ieders veiligheid en gezondheid. Dat is goed voor zowel
onze medewerkers als voor onze organisatie.

De organisatie

De organisatie van Ter Steege in Beweging is in handen van een aantal enthousiaste ‘kartrekkers’. Dit team bestaat uit medewerkers van verschillende bedrijven uit de Ter Steege Groep.
Met elkaar zetten zij zich in voor een geslaagd evenement en brengen ze zoveel mogelijk medewerkers sportief in beweging.

We stellen je graag voor aan de kartrekkers:

 • Judith van Pijkeren – Ter Steege Handel
 • Wouter Hofman – Reginox
 • Marion Keizer – Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn
 • Betty Kieft – Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg
 • Tom Nieuwenhuis – Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen
 • Rita Vorkink – Ter Steege Holding
 • Marion Holterman – Ter Steege Holding
 • Rieneke Leusink – ter Steege – Ter Steege Holding

De drie onderdelen

Fietsen

Op dit onderdeel heb je de keuze uit verschillende uitdagingen op verschillende fietsen. Je kunt ervoor kiezen om een toertocht te maken door de prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug of 150 km het snot voor je ogen fietsen op de wielrenner. We gaan ervan uit dat je je eigen fiets gebruikt. Het huren van een mountainbike is ook mogelijk. Dit is dan voor eigen rekening.

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Tourfietsen op gewone fiets 40 km
 • Mountainbiken 25 km
 • Mountainbiken 50 km
 • Wielrennen 100 km
 • Wielrennen 150 km

(Hard-)lopen

Hier kun je kiezen voor een uitdaging in je eigen tempo: van 10 km wandelen tot een halve marathon hardlopen.

 • Wandelen 10 km
 • Hardlopen 5 km
 • Hardlopen 10 km
 • Hardlopen halve marathon (21 km)

Sport & Spel

Ben je niet echt een duursporter? Dan is dit iets voor jou! We hebben gekozen voor twee spellen, waarbij Expeditie Robinson geschikt is voor iedereen en Fort Boyard voor wie wat meer uitdaging wil.

 

Expeditie Robinson:

Een spel waarin groepen tegen elkaar strijden om als eerste de felbegeerde Robinsontrofee uit de kluis te kunnen pakken. Zijn jij en je teamgenoten snel, sterk, slim, behendig en kunnen jullie vuur maken en goed samenwerken? Dan maken jullie zeker kans om het beste team te worden!

Nadat alle teams zijn voorzien van een bandana en vlaggenstok met vaandel wordt de strijd met elkaar aangegaan. De uitslagen worden daarbij op een groot scorebord vermeld. Er staan om te beginnen drie proeven op het spel:

 • Handboogschieten (met een addertje onder het gras)
 • Kanotrekken (als touwtrekken maar dan op het water)
 • Gotenspel

Het is belangrijk om met die proeven goed je best te doen, want het beste team zal als eerste mogen starten met het grote Finalespel, een aantal seconden later gevolgd door het tweede team etc.

Het spel waarbij iedereen meedoet door te puzzelen, samen te werken in de rupswalk en vuur gaat maken met als doel om uiteindelijk als eerste team de kluis te kunnen openen. En zich daarmee het beste Robinson team te kunnen laten noemen.

Het leuke van Expeditie Robinson

 • Iedereen kan er aan mee doen!
 • Kleine groepen waardoor iedereen veel aan de beurt komt
 • Herkenbaar van televisie en daardoor snel te begrijpen
 • Erg veel strijd en competitie
 • Leuke & spannende spellen
 • Vuur maken met behulp van verrassende middelen

Fort Boyard:

Zoveel mogelijk sleutels verdienen; daar draait het om. Kan jouw team omgaan met spanning, snelheid en kracht? Kunnen jullie samenwerken?

Jullie groep wordt opgedeeld in teams van maximaal 7 personen. Tijdens de opdrachten strijden de teams tegen elkaar. Met elke opdracht kun je sleutels winnen. Het team dat aan het eind de meeste sleutels heeft gescoord, wint.

Met je team wil je zoveel mogelijk codes kraken en sleutels winnen. De spannende spelletjes zorgen voor veel beleving.

 • Met de hele groep ga je een fles met explosief materiaal, veilig én zo snel mogelijk naar een veilige plek brengen om sleutels te verdienen.
 • In het ondergronds gangenstelsel moet je met een grote balk door de nauwe gangen kruipen. Hoe snel zijn jullie?
 • Met het team gaan jullie abseilen vanuit een 15 meter hoge toren. Als je de toren omhoog bent geklauterd moet je blokken in een ring zien te gooien. Iedereen die wil gaat omhoog om punten te scoren.  Genoeg blokken raak gegooid? Dan heb je een sleutel verdiend en mag je abseilen naar beneden.

Spanning, snelheid, kracht, samenwerking en slimheid staan centraal bij Fort Boyard.

De voorbereiding

Het is natuurlijk belangrijk dat de deelnemers goed voorbereid aan de start verschijnen op 18 juni. In de aanloop naar Ter Steege in Beweging doen we er alles aan om in conditie te komen.
Zo gaan we onder meer clinics aanbieden over bewegen en over een gezonde leefstijl. We gaan ook gericht trainen voor de verschillende uitdagingen.
We zijn reeds in contact met een aantal enthousiaste sportverenigingen die mee willen denken in het organiseren van clinics. We begrijpen dat niet iedereen dezelfde conditie heeft, dus we houden rekening met opbouw en variatie in de aangeboden clinics. In eerste instantie richten we ons vooral op ‘fun’, maar naarmate de grote dag in zicht komt, zal er uiteraard ook serieuzer op techniek en conditie worden ingestoken.
Al met al genoeg om naar uit te kijken. We houden jullie op de hoogte!

De locatie

De Ter Steege in Beweging dag wordt gehouden op 18 juni 2016 bij de Wilgenweard in Nijverdal. Deze prachtige locatie in Twente ligt aan de rand van de bossen en de heuvels van de Sallandse Heuvelrug
en langs de oevers van de Regge. Op het terrein en in de omgeving is volop ruimte voor al onze onderdelen. Alle faciliteiten zijn aanwezig om je om te kleden en te douchen. En uiteraard laat de catering niets te wensen over.

Kijk voor meer informatie op: http://www.wilgenweard.nl

Toeschouwers

Een sportieve prestatie is natuurlijk niet compleet zonder de aanmoedigingen van supporters. We nodigen partners en thuiswonende kinderen dan ook van harte uit om onze sportievelingen aan te moedigen tijdens de Ter Steege in Beweging dag. Zo maken we er samen een gezellige gezinsdag van waarmee we ons 105-jarig bestaan een feestelijk tintje geven.

Op het terrein is er van alles te doen voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan kano- en wandeltochten door de prachtige omgeving. Sportieve gezinsleden kunnen de tokkelbaan of touwbaan uitproberen!
De kleintjes kunnen zich lekker uitleven op een springkussen of in de kinderhoek.

Geef je alsnog op via deze link: Opgave gezinsleden

Praktische info

Hier vind je belangrijke en praktische informatie over Ter Steege in Beweging. Het gaat zowel over algemene informatie als over informatie over het onderdeel waarvoor jij je hebt ingeschreven. Wij hebben er in ieder geval ongelooflijk veel zin in!
Mis je informatie? Laat het ons dan vooral weten (info@tersteegegroep.nl)!

ALGEMEEN:

 • We verwachten dat je je minimaal één uur vóór aanvang van jouw onderdeel hebt ingeschreven. Zie voor de starttijden per onderdeel verderop. Dit geldt niet voor de wielrenners 100 en 150 km. Zij starten al in de ochtend.
 • Alle deelnemers en gezinsleden kunnen zich melden vanaf 13.00 uur bij de inschrijftafel op de Wilgenweard (Sportlaan 6, Nijverdal).  Bij de Wilgenweard is volop parkeergelegenheid. De Wilgenweard is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer: het treinstation van Nijverdal ligt op 5 minuten loopafstand. Je wordt ontvangen met koffie/ thee en iets lekkers.
 • Bij de inschrijftafel ontvang je consumptiemunten voor jezelf en voor je gezinsleden (4 stuks per deelnemer/ gezinslid boven de 12 jaar). Komt je familie later dan kunnen ze zich melden bij de inschrijftafel en muntjes ophalen.  Met de munten kun je drankjes kopen, maar ook ijsjes of chips. Voor kinderen onder de 12 jaar is er (onbeperkt) ranja en zij ontvangen 1 munt om bijvoorbeeld een ijsje te halen. Extra munten zijn voor eigen rekening.
 • Voor de gezinsleden is er vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur van  van alles te doen op het terrein:  denk bijvoorbeeld aan kano- en wandeltochten door de prachtige omgeving. Sportieve gezinsleden kunnen de tokkelbaan of touwbaan uitproberen! Voor de kleinere kinderen is er een speciaal programma met een kindershow en een luchtkussen.
 • De planning is dat alle deelnemers tussen 17.00 en 18.00 uur finishen.
 • Vanaf 18.00 uur kunnen er ook alcoholische dranken besteld worden (uiteraard voor personen ouder dan 18 jaar).
 • De Wilgenweard beschikt over aparte douche- & kleedruimtes voor heren en dames. Je kunt dus na afloop douchen. Om drukte te voorkomen vragen we je om je kleren in een eigen sporttas te doen en je tas centraal  neer te leggen op de daarvoor aangewezen plek.
 • Daarna start het pastabuffet en maken we er een gezellige afsluiting van. Kinderen onder de 12 jaar kunnen hun eigen pizza bakken. Als je dieetwensen hebt, graag doorgeven vóór 10 juni aan info@tersteegegroep.nl!
 • We willen nogmaals benadrukken dat deelnemen geheel op eigen risico is. Wij hebben wel een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Verder gaan we ervan uit dat iedereen zijn eigen afval opruimt en de natuur wordt gerespecteerd. Deelnemers die op de weg komen, dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels.
 • EHBO’ers zijn overal aanwezig in een herkenbaar hesje. Voor overige vragen op deze dag kun je altijd terecht bij de kartrekkers. Ze zijn te herkennen aan een TS in beweging- shirt met ‘crew’ erop.
 • Vergeet uiteraard niet je mooie nieuwe sportkleding mee te nemen!
 • Ben jij of je gezinsleden toch verhinderd om deze sportieve dag met ons mee te beleven? Laat het ons tijdig weten op: info@tersteegegroep.nl of bel met: 0548 – 533 215.

FIETSEN:

Wielrennen 150 km:

 • Tourleider: Gert-Jan Gerritsen
 • Verzamelen: 9.00 uur bij de Wilgenweard en inschrijven bij de inschrijftafel.
 • Start: 9.30 uur.
 • Er zijn twee (verzorgde) stops onderweg. Om 12.00 uur ontvangen jullie bij de Wilgenweard een kleine lunch samen met de wielrenners van de 100 km en de kartrekkers. Jullie eerste 50 km zit er dan op!
 • Route: laat je verrassen. Het wordt in ieder geval een prachtige tocht!
 • Mee te nemen benodigdheden voor onderweg: eigen fiets en helm. En natuurlijk je nieuwe sportieve outfit!

Wielrennen 100 km:

 • Tourleider: Tom Nieuwenhuis
 • Verzamelen: 11.45 uur bij de Wilgenweard en inschrijven bij de inschrijftafel.
 • Start: 12.45 uur (om 12.00 uur ontvangen jullie een kleine lunch samen met de 150 km wielrenners en de kartrekkers).
 • Er is één (verzorgde) stop onderweg.
 • Route: laat je verrassen. Het wordt in ieder geval een prachtige tocht!
 • Mee te nemen benodigdheden voor onderweg: eigen fiets en helm. En natuurlijk je nieuwe sportieve outfit!

Mountainbiken 25 km:

 • Tourleider: Gids Wilgenweard
 • Verzamelen: 15.15 uur bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 15.30 uur (inschrijven vóór 14.30 uur)
 • Er is geen stop onderweg.
 • Route:

atb route 25 km

 • Mee te nemen benodigdheden voor onderweg: eigen fiets, helm en natuurlijk je nieuwe sportieve outfit. Je kunt een mountainbike en helm huren voor eigen rekening. Geef dit dan vóór 10 juni door aan: info@tersteegegroep.nl.

Mountainbiken 50 km:

 • Tourleider: John van ’t Erve
 • Verzamelen: 13.45 uur verzamelen bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 14.15 uur (inschrijven tussen 13.00 en 13.15 uur)
 • Er is één (verzorgde) stop onderweg.
 • Route:

atb route 50 km

 • Mee te nemen benodigdheden voor onderweg: eigen fiets, helm en natuurlijk je nieuwe sportieve outfit. Je kunt een mountainbike en helm huren voor eigen rekening. Geef dit dan vóór 10 juni door aan: info@tersteegegroep.nl.

Toerfietsen 40 km:

 • Tourleiders: Rita Vorkink / Marion Holterman
 • Verzamelen: 13.45 uur bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 14.00 uur (inschrijven tussen 13.00 en 13.15 uur)
 • Er is één (verzorgde) stop onderweg.
 • Mee te nemen benodigdheden voor onderweg: eigen fiets en natuurlijk je nieuwe polo.

(HARD-)LOPEN

Wandelen 10 km:

 • Groepsleider: Betty Kieft
 • Verzamelen: 15.00 uur bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 15.10 uur (inschrijven vóór 14.10 uur)
 • Er is één (verzorgde) stop onderweg.
 • De route: we lopen de ‘rode’ route vanaf de Wilgenweard.
 • Denk aan: je nieuwe polo meenemen.

Hardlopen 5 km:

 • Groepsleider: Marion Keizer
 • Verzamelen: 16.30 uur bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 16.45 uur (inschrijven vóór 15.45 uur)
 • Er is geen post onderweg.
 • De route voor het hardlopen ziet er zo uit: hardlooproute TS in beweging
  Dit is een rondje van 5 km. Er is geen tijdregistratie. Als je toch benieuwd bent naar je eigen tijd, neem dan zelf je (sport-)horloge mee!
 • Denk aan: je nieuwe sportieve outfit meenemen.

Hardlopen 10 km:

 • Groepsleider: Hans Bouwhuis
 • Verzamelen: 15.45 uur bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 16.00 uur (inschrijven vóór 15.00 uur).
 • Er is één post onderweg.
 • De route voor het hardlopen ziet er zo uit: hardlooproute TS in beweging
  Dit is een rondje van 5 km, dus de 10km-lopers lopen dit 2x. Er is geen tijdregistratie. Als je toch benieuwd bent naar je eigen tijd, neem dan zelf je (sport-)horloge mee!
 • Denk aan: je nieuwe sportieve outfit meenemen.

Hardlopen halve marathon:

 • Groepsleider: Rieneke Leusink
 • Verzamelen: 14.45 uur bij de Wilgenweard (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 15.00 uur (inschrijven vóór 14.00 uur).
 • Er zijn twee posten onderweg.
 • De route voor het hardlopen ziet er zo uit: hardlooproute TS in beweging
  Dit is een rondje van 5 km, dus de halve-marathonlopers lopen dit 4x. Er is geen tijdregistratie. Als je toch benieuwd bent naar je eigen tijd, neem dan zelf je (sport-)horloge mee!
 • Denk aan: je nieuwe sportieve outfit meenemen.

SPORT & SPEL

Expeditie Robinson en Fort Boyard:

 • Groepsleiders: Judith van Pijkeren en Wouter Hofman
 • Verzamelen: 13.30 uur (per team) (wordt ook omgeroepen door de speaker).
 • Start: 14.00 uur (inschrijven tussen 13.00 en 13.15 uur).
 • Denk aan: je nieuwe polo. Het is verstandig om een setje droge kleding en een handdoek mee te nemen!

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel:

 • Maak een account aan bij ‘aanmelden’. Dit kan tot 5 februari 2016.
 • Log in
 • Ga naar ‘mijn uitdaging’ , vul in wat je gaat doen en haal sponsorgeld op met Ter Steege in Beweging!