Het duurzaam bouwen van een huis in een ontwikkelingsland tegen het verstrekken van een microhypotheek, dat is toch een geweldig duurzaam goed doel. Daar willen wij graag mee verbonden zijn. Het doel van het goede doel “Fiets voor een huis” is door een gesponsorde fietstocht een huis bij elkaar te sparen.

Opdracht Fiets voor een Huis

De reden dat wij meededen is dat wij een mooie opdracht ontvingen voor het restaureren van de Stafanus kerk in Beilen. De kerk vroeg ons om mee te doen aan het goede doel “Fiets voor een huis”.

Sponsors

Dankzij een aantal zakelijke sponsors, zoals Remmers Bouwchemie, BEJAN Beton Adviesbureau, Hulzebosch Aannemer, Wildvank Gevelspecialisten en veel kleine particuliere giften zamelden wij geld in voor 1,5 huis.

Training

Vrijdag hebben we getraind, eerst beklommen we de Telegraph (in Wildvank kleding), vervolgens, met PG Beilen,  (Stel je voor dat door het weer de Galibier niet beklommen kon worden).

De tocht

Door het slechte weer (sneeuw!) vroeg de organisatie ons  zaterdag om 7.00 uur te starten om gezamenlijk de Galibier te beklimmen. Indien voor 9.00 uur de top was bereikt mocht je nog afdalen naar Valoire om vervolgens voor de liefhebbers naar Saint Michel af te dalen en de Telegraphe te beklimmen, om vervolgens een beklimming naar Valmenier te maken en weer af te dalen naar Valoire.
Met ijskoude vingers en voeten is dit gelukt, in een zeer barre, maar ook enerverende tocht. Een ieder die bijgedragen heeft aan deze tocht…….. Bedankt!

Namens Wildvank Gevelspecialisten, Otto Koops