Zaterdag 21 april. Het zonnetje schijnt en het wordt buiten al warm, wanneer de deelnemers voor de fietsclinic en toertocht van Theo de Rooij binnen druppelen bij Wildvank. Eerst een kop koffie voor iedereen. Om kwart voor 9 opent Otto Koops, directeur van Wildvank Gevelspecialisten en organisator van deze Ter Steege in Beweging activiteit, de morgen.

De deelnemers kunnen mee doen met een clinic van 40 kilometer, waarin je veel tips en tricks krijgt of een toertocht van 75 kilometer.

Toertocht

Otto Koops is een getrainde fietser en fietst mee met de toertocht. 75 kilometer door het glooiende Twentse landschap. Otto: “De tocht was erg mooi. Heel gevarieerd, mooie stukken door het bos, uitdagende klimmen en afdalingen en rustige weggetjes tussen de weilanden. Een mooie morgen!”

Clinic

Meer leren over wielrennen. Dat is het doel van de clinic. Gerrit Dannenberg, Commercieel Technisch Adviseur bij Wildvank Gevelspecialisten, pakt normaalgesproken de mountainbike: “Ik wilde graag meer weten over wielrennen. Dit was een mooie kans. We reden via de Ligtenbergerdijk richting de Holterberg. Theo de Rooij gaf ons onderweg regelmatig nuttige tips over je fietshouding, versnellingen, klimmen en dalen en het afstellen van de fiets. Dat maakte de clinic erg informatief. Het mooie weer zorgde voor een ontspannen en gezellige sfeer. Ik heb veel kunnen leren en ben van plan om vaker de wielrenfiets te pakken!”

Beide groepen verzamelen halverwege bij Buitengewoon Lekker in Nijverdal. Daar wacht hen een lekkere kop koffie met een stuk appelgebak. Hierna vertrekken beide groepen weer richting Wildvank in Rijssen. De Sterkerij verzorgt een lunch met verse broodjes en soep. Nadat Theo nog een aantal dingen over zijn wielerverleden vertelt, komt er een einde aan een ochtend Ter Steege in Beweging!