Met het mooie weer van de afgelopen weken stappen veel fanatieke fietsers weer op hun wielrenfiets of mountainbike. Maar wat doe je bij pech onderweg? En hoe stel je je fiets het beste af, zit je het beste op je fiets en doe je kleine reparaties?

Om deze vragen te beantwoorden organiseerde Bike Service Holten een informatieavond over fietsen in hun eigen nieuwe winkel!

De fietsclinic op 16 mei begon om 18.30 in de nieuwe winkel en werkplaats van Wim Reins van Bike Service Holten. Wim werd geassisteerd door twee van zijn medewerkers. Een aantal collega’s had hun fiets meegenomen voor een quickscan. Al snel hing een racefiets in de haken en vertelde Wim over het afstellen van ketting, derailleur en het gebruik van tandwielen. Ook het schoonmaken en onderhoud van de aandrijftrein kwam uitgebreid aan de orde: waarom een tweede ketting nodig is die regelmatig met de andere ketting afgewisseld dient te worden en waarom “Dusty” toch niet zo’n goed schoonmaakmiddel voor de fietsenmaker blijkt te zijn.

Tip: Gebruik Dusty nooit in de buurt van kettingen en/of lagers!

Niet alleen het afstellen van de versnellingen maar ook het onderweg repareren van de ketting, lekke band en derailleur kwamen aan de orde.

Daarnaast werd uitgebreid stilgestaan bij het gebruik van het  juiste voedsel en drinken, de fietshouding en afstelling van de fiets op het lichaam. Eén fiets van een collega werd compleet omgebouwd tot een goed passende race fiets.

Dat er veel interesse was voor de informatie bleek wel dat er tussendoor nauwelijks tijd was voor koffie met gebak!

Tot slot werden zelfs de remmen van een mountainbike compleet gereviseerd. Een geslaagde avond met veel bruikbare informatie!