Bananenbrood met walnoot en framboos – recept van Rosalie Ligterink
Om ook af en toe wat gezonds te bakken, maak ik weleens een bananencake met framboos en walnoot. Heel makkelijk om te maken en goed te bewaren; hij blijft namelijk hartstikke lekker in de vriezer. Hou je niet van walnoten? Dan kun je de cake ook maken zonder walnoten, of met andere noten. Hetzelfde geldt voor de frambozen. je kan ook bosbessen, aardbeien of ander fruit gebruiken.
Succes en eetsmakelijk!
Rosalie Ligterink
Wat heb je nodig?
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram havermout
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 1 theelepel kaneel
- Handje (of iets meer) walnoten
- Frambozen (bijvoorbeeld uit de diepvries)
- Cakeblik
- Bakpapier
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen fijn. Dit kan ook met de blender of een staafmixer.
- Doe de eieren bij de bananen en meng dit goed door elkaar. Ik doe dit zelf altijd met de keukenmachine. Dat werkt prima.
- Voeg hierna het bakmeel, de havermout en de theelepel kaneel toe en meng dit goed door elkaar.
- Als laatste voeg je de walnoten en de frambozen toe. Spatel de walnoten en frambozen door het beslag.
- Schep je beslag in een ingevette bakvorm of doe er een bakpapiertje in.
- De bananencake moet tussen de 45 en 50 minuten in de oven. Haal ‘m uit de oven en laat de cake, uit het blik, afkoelen op een rooster of een bord.