Gezonde notenreep – recept van Rita Vorkink

Krijg jij om vier uur ’s middags ook zo’n zin in iets lekkers? Lonkt dan de droppot, de cup a soup of loop je naar de automaat voor chocolademelk? Ik ben nogal bekend om m’n gezonde eten en kan daar natuurlijk niet mee aan komen. Daarom neem ik voor ’s morgens meestal een portie fruit mee naar kantoor en bij de lunch snack ik vaak naast de boterham wat worteltjes, tomaatjes, komkommer erbij.

Maar in de loop van de middag heb ik zin in iets anders en wil ik niet aan de cup a soup. Ik las laatst dat daarin wel 17 ingrediënten zitten en per zakje zitten er 2 suikerklontjes in en veel te veel zout! Daar krijg ik geen energie van…

Van deze energiereep krijg ik dat wel en is heel makkelijk om te maken en mee te variëren. Ik wens jou ook heel veel energie toe!

Rita Vorkink

Wat heb je nodig?

  • 175 gram (ongezouten) amandelen
  • 250 gram gedroogde pruimen
  • Bakblik

In plaats van pruimen kun je ook ander gedroogd fruit nemen zoals dadels, abrikozen of vijgen en de amandelen kun je vervangen door walnoten of hazelnoten.

Hoe maak je het?

  • Hak de amandelen klein in de blender.
  • Doe de gedroogde pruimen erbij en zet de blender nog even aan.
  • Bedek de bodem van het bakblik met een stukje bakpapier. Schep het noten-pruimenmengsel in het blik en druk aan met de achterkant van een vochtige lepel.
  • Plaats het bakblik 2 uur in de vriezer en snij daarna de plak met een nat mes in repen.
  • De repen kun je in de koelkast bewaren.