Mueslireepjes met havermout en banaan
Je hebt van die momenten dat je iets lekkers lust wat ook nog een beetje vult. Natuurlijk is het heel makkelijk om dan iets te pakken dat in de voorraadkast ligt. Toch kies ik dan voor deze zelf gemaakte mueslireepje. Waarom? Ten eerste omdat ik dan zeker weet dat er alleen maar gezonde ingrediƫnten ingaan. Ten tweede omdat daar geen suiker in verwerkt is, in tegenstelling tot de kant-en-klare mueslirepen die je in de supermarkt koopt. Ten derde omdat er in dit recept havermout is verwerkt. Havermout heeft de eigenschap dat het heel langzaam door je eigen lichaam wordt opgenomen, zodat je er weer een tijdje tegen kunt. Deze mueslireepjes neem ik trouwens ook altijd mee als ik aan het sporten ben. Ze zijn licht verteerbaar en door de banaan krijg ik onmiddellijk nieuwe energie.
Wat heb je nodig?
- 1 banaan
- snufje kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- 75 gram havermout
- 40 gram blauwe bessen
- 40 gram pecannoten
- Beetje honing (naar smaak)
- Kleine ovenschaal of bakvorm
- Bakpapier
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de banaan, het snufje kaneel en de citroensap in de keukenmachine en maal fijn.
- Voeg de noten en blauwe bessen toe en maal kort mee tot ze grof gehakt zijn.
- Voeg ook de honing toe.
- Schep de havermout met een lepel door je mengsel heen.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en voeg het mengsel toe en druk plat met een lepel.
- Zet het mueslimengsel 30 minuten in de oven, breek of snij het in stukken als het nog warm is en laat daarna helemaal afkoelen.