Ina zet zich in voor de Schoenendoosactie

“Wanneer je die blije kinderen ziet, weet je waar je het voor doet”

Wanneer je naar Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen belt, is de kans groot dat je Ina Beltman aan de lijn krijgt. Ze werkt inmiddels 4 jaar bij Ter Steege, op de afdeling Service & Onderhoud en achter de receptie.

“Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de nazorg voor de nieuwbouwprojecten. Soms zorgt dat voor uitdagingen, maar het is vooral een hele leuke baan!”

Ina is sinds 1999 de aanjager van het project Schoenendoosactie binnen haar kerk, de Open Hof in Rijssen. “Ik kwam in die tijd in aanraking met de Schoenendozen en was direct enthousiast. Ik besloot het zelf ook op te zetten en sindsdien is dit mijn project!”

Bij de Schoenendoosactie worden in Nederland schoenendozen gevuld met noodzakelijke en leuke artikelen, zoals toiletartikelen, schoolspullen en speelgoed, waarna ze worden uitgedeeld in landen waar het zo nodig is. “Ik doe dit nu al 23 jaar, maar telkens wanneer je de filmpjes ziet, van kinderen die een doos krijgen en openmaken, dan weet je weer waar je het voor doet.”

Dit mooie initiatief is één van de goede doelen die dit jaar vanuit Ter Steege in Beweging worden gesteund. Op de website schoenendoosactie.nl vind je meer informatie.