Maryna organiseert activiteiten voor Oekraïne

Ik wil mijn landgenoten helpen met de Nederlandse taal!

Maryna Kuchmenko kwam 11 jaar geleden naar Nederland voor de liefde. “Mijn huidige man kwam naar Oekraïne voor een melkmachine, waarbij ik aanwezig was als tolk. Inmiddels zijn we getrouwd, woon ik in Nederland en werk ik op de exportafdeling van Reginox!”

Maryna werkte in Oekraïne als vertaler en gaf les in het Engels en Duits. Ze wil taallessen opzetten voor de Oekraïense vluchtelingen. “Ik voel me natuurlijk enorm betrokken bij mijn landgenoten en op deze manier kan ik ze hopelijk echt helpen. Misschien door de basiszinnen en basisgrammatica van het Nederlands aan te leren, of door hun Engels te verbeteren.”

Maryna werkt samen met Grace Donkers, vanuit Stichting De Welle in Wierden. “Het is wel een uitdaging, ik vind het enorm spannend.” In samenwerking met de kerken in Wierden bieden ze de vluchtelingen taallessen, sport en creatieve lessen aan en vervolgens willen ze ook uitjes organiseren, bijvoorbeeld voor de kinderen. “Ik kan het niet alleen, dus het is heel fijn dat de kerken meehelpen. En het geld dat we van Ter Steege in Beweging krijgen komt dus heel goed terecht!”

Help ook mee
Ze heeft nog wel een oproep aan haar collega’s: “Heb je ervaring met het organiseren van uitjes of bijeenkomsten, of de juiste connecties, dan hoop ik dat je me wilt helpen!”

Dit mooie initiatief is één van de goede doelen die dit jaar vanuit Ter Steege in Beweging worden gesteund. Op de website stichtingdewelle.nl vind je meer informatie.