Wim is vrijwilliger voor de Stichting Het Passion in Hummelo

Wim Nijkamp werkt sinds 2000 bij Reginox, als KAM-manager (Kwaliteit Arbo & Milieu). Hij is ervoor verantwoordelijk dat de producten aan de nodige kwaliteitseisen voldoen, dat de milieuregels worden gevolgd en dat er veilig kan worden gewerkt.

“Wij leveren kwaliteitsproducten als Reginox, dat hebben we hoog in het vaandel staan! Daarnaast zorg ik ervoor dat alle regels voor bijvoorbeeld afvoer of gevaarlijke stoffen worden opgevolgd. Ten slotte hou ik de Arbo binnen Reginox in de gaten. Dat varieert van een veilige werkplek bij de machines tot een goed afgesteld bureau voor de juiste werkhouding. Het is die afwisseling door de dag heen die mijn werk al meer dan 20 jaar leuk en uitdagend houdt!”

Wim is vrijwilliger voor de Stichting Het Passion in Hummelo: een tijdelijke opvangplek voor dak- en thuisloze verslaafde medemensen. “Het is een prachtige plek, waar mensen na een opname tot rust kunnen komen.” Zo’n 4 keer per jaar gaat Wim samen met zijn vrouw een weekend naar Het Passion toe, vaak met een ander stel vrijwilligers uit Rijssen, om daar de inwonende begeleiding te ‘vervangen’. “Op die manier heeft de begeleider een weekend rust en kunnen wij de bewoners ondersteunen. We maken een praatje, gaan met ze fietsen of de stad in en ’s avonds koken en eten we samen. Het is echt fantastisch dat we dit mogen doen.”

Wim vervolgt: “Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, wat ze hebben meegemaakt en hoe ze in dit wereldje zijn terechtgekomen. Er is zoveel ellende, dat raakt me enorm. Maar juist daarom ben ik dankbaar dat we op deze manier kunnen helpen.”

Dit mooie initiatief is één van de goede doelen die dit jaar vanuit Ter Steege in Beweging worden gesteund. Op de website hetpassion.nl vind je meer informatie.