“Het mag soms best een beetje fanatiek”

Guus van den Einde is manager Verkoop & Vestiging van de BOUWMAAT in Enschede. Wanneer hij niet werkt, Italiaans leert of thuis aan het klussen is, stapt hij regelmatig op de mountainbike.

Meerdere BOUWMAAT vestigingen, waaronder die in Enschede, vallen onder Ter Steege handel. Guus ziet zichzelf daar als een spin in het web. “Al met al heb je best veel te regelen. Naast het klantencontact en relatiebeheer zijn dat vooral commerciële activiteiten. Door ziekte van een collega komt daar tijdelijk ook een deel logistieke werkzaamheden bij. Gelukkig hebben we een goed team dat me flink ondersteunt.” Dat geeft hij ook terug: “Ik geniet ervan om leergierige mensen te coachen en helpen. Dat maakt mijn baan zo leuk!”

Topsport en recreatie

Zonder te overdrijven kan je wel stellen dat het leven van Guus voor een groot deel om sport draait. Wanneer er naast zijn werk en zijn gezin met drie kinderen nog tijd over blijft, is hij actief bezig en onderweg. Mountainbiken, golfen, biljarten, voetbal.. “Het is wel eens zoeken om overal tijd voor te maken, maar ik geniet er gewoon enorm van. En je blijft er fit bij!

Het is mooi dat we jaarlijks een financiële bijdrage krijgen vanuit ‘Ter Steege in Beweging’. Meestal besteed ik dat aan sportkleding, maar de afgelopen twee jaar heeft het bijgedragen aan een nieuwe golfset. Want dat blijft een kick hoor; wanneer je over 500 meter zo’n klein golfballetje precies op ‘the green’ weet te slaan!”

Guus sport niet alleen zelf, maar kijkt ook graag naar het talent van topsporters: “Zij moeten er zoveel voor doen om het zo makkelijk te laten lijken, dat ziet men vaak niet. Hoewel ik zelf recreatief en in teamverband sport, ben ik wel een beetje fanatiek. Ik wil het liefst winnen, ook al is dat misschien niet altijd de beste eigenschap,” lacht Guus.

Een gezonde en blije medewerker

“Ter Steege is een fijne werkgever, die de gezondheid van hun medewerkers nastreeft. Dat is uiteindelijk natuurlijk win-win. Een sportieve medewerker is over het algemeen gezonder, fitter en positiever. Dat waardeer ik wel! Naast de sportbonus organiseren ze regelmatig leuke clinics en evenementen. Ik doe daar zoveel mogelijk aan mee. Zijn er dan geen uitdagingen? Het zou mooi zijn wanneer er meer mensen uit de vestigingen meedoen, daar zijn nog wel mogelijkheden!”