Zaterdag 1 september 2018 was tot voor kort voor velen van ons een heel gewone datum op de kalender. Vakantie voorbij en een aantal weken werken zitten er alweer op. Hoe bijzonder deze datum uiteindelijk zou worden binnen Ter Steege Groep,  kon niemand van ons op dat moment nog vermoeden.

Airborne Mars Virus

Binnen Reginox begonnen in het voorjaar de harten van een aantal fanatieke wandelaars al sneller te kloppen. Zij waren in 2017 besmet geraakt met, wat we gerust, het “Airborne Mars virus” mogen noemen en er was niets wat zij liever wilden dan zoveel mogelijk collega’s hiermee infecteren. En dat lukte boven verwachting! Niet alleen binnen Reginox, maar ook bij Ter Steege bleken er een hoop collega’s niet resistent tegen het rondwarende virus en al snel ontstond er een leuke groep wandelaars in “hart en nieren” en een aantal voor wie het verstandig zou zijn om nog een aantal keren flink te oefenen!

Gelukkig kon er gekozen worden tussen diverse afstanden, bij ons werd gekozen tussen 15 en 25 kilometer. Samen sporten verbroedert en brengt ons dichter bij elkaar. Hoe dicht bleek al snel. Zonder te willen vergeten waarvoor de Airborne Mars in eerste instantie bedoeld is, namelijk als eerbetoon aan de gevallen Britse en Poolse soldaten in de Tweede Wereldoorlog,  ontstond er bij de “Reginox dames” het plan om iets extra’s aan het evenement toe te voegen, bijvoorbeeld om samen te lopen voor het goede doel.

Lopen voor Dunja

Het goede doel was geen punt van discussie, omdat wij door onze collega Dunja dagelijks geconfronteerd worden met welk impact het heeft om te moeten leven met een nierziekte en het bijna dagelijks gedialyseerd worden. En zo vertrokken wij met een enthousiaste groep van 32 mensen afgelopen zaterdag in alle vroegte (07.45 uur) poeh!! per bus vanaf Ter Steege richting Oosterbeek. Ondanks dat vroege tijdstip zat de stemming er al gauw in. Temperaturen met wandelcijfer 10, prettig gezelschap, vrolijk zwaaiende mensen langs de kant en een fantastisch evenement.
De ingrediënten voor een prachtige dag, die zich door een aantal blaren, verkeerde schoenen, klots knieën en wat kramp bij sommigen niet verstoren liet, immers was ons motto voor deze dag: alles voor het goede doel!

Busje komt zo

Toen we uiteindelijk, wat later dan de afgesproken tijd, bij de bus terugkwamen, bleek dat door een aanrijding de bus niet kon rijden en we minimaal een uur moesten wachten tot we konden worden afgehaald door een andere bus uit Rijssen, sloeg (heel eventjes maar) de vermoeidheid in alle hevigheid toe. Er moest namelijk van alles geregeld worden: het restaurant waar we om 18.00 zouden eten moest gebeld worden en sommigen onder ons hadden nog een afspraak staan voor later op de avond, de echte bikkels onder ons volgens mij, als ik even terugdenk aan hoe ik  neerplofte op de bank toen we eindelijk thuis waren.

Gelukkig bleek de wachttijd korter dan verwacht. Een van de bussen in Oosterbeek kon ons naar Rijssen rijden en duurde het niet lang voordat onze inmiddels lege magen gevuld konden worden tijdens onze laatste tussenstop in Holten. We hadden onze dag niet mooier kunnen afsluiten, toen bleek dat onze eigen Dunja, samen met haar man Roger, slechts twee weken na haar niertransplantatie bij ons aansloten! En we hen het fantastisch behaalde eindbedrag van € 3233,15 ten gunste van de “Nierstichting” konden tonen.

Kortom : een fantastische dag waarin sportiviteit,  collegialiteit en saamhorigheid tussen de collega’s van beide vestigingen centraal stonden. Erg leuk om elkaar eens op deze manier te leren kennen. Ik weet dat ik niet alleen namens mijzelf spreek als ik zeg dat alles tot in de puntjes geregeld was. Graag wil ik daarvoor iedereen die daar een deel in heeft gehad bedanken en ik kijk uit naar het volgende evenement van “Ter Steege in beweging”.

Marijke Kruk, Reginox