Op 24 en 25 juni werd in Nijverdal voor de eerste keer de SamenLoop voor Hoop georganiseerd.

Het is een estafette-wandel evenement waar teams 24 uur lopen en waarvan de opbrengst is bestemd voor het KWF ten behoeve van kankeronderzoek. Deze SamenLoop wordt inmiddels in meer dan 20 landen georganiseerd en in Nederland doen heel veel gemeentes hieraan mee. Het wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers.

Wij, als gezin, kregen helaas ook te maken met de ziekte kanker. Toen ik lastminute besloot hier samen met hen aan mee te doen, moest ons team wel meer deelnemers hebben. Spontaan meldden mijn familieleden zich aan. Het team was er! Er moest een naam bedacht worden en al snel werd dit: “Team Doarumme!”

Deze naam was zo veelzeggend voor ons: dankbaar omdat ik het als bofkont wel gered heb dankzij een “maatwerk behandeling”. We wilden dit ook doen voor toekomstige patiënten en mensen die minder geluk hebben/hadden dan ik. De ontwikkelingen gaan razendsnel, maar er is nog veel meer onderzoek nodig.

Kortom, het team was er en we regelden een spandoek met teamnaam er op. Er moesten natuurlijk nog wel sponsoren komen. We hadden maar een week, maar we werden zo ongelooflijk verrast door alle financiële steun die we kregen. Binnen een week hadden we € 1.300,00 bij elkaar! Dit mede dankzij de bijdrage van Ter Steege Handel.

Zaterdagmiddag om twee uur ging de SamenLoop van start met in de openingsronde alle bijzondere genodigden: (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Zij werden tijdens de 24-uurs loop verwend in de VIP-tent met massages, schoonheidsbehandelingen, workshops en lekker eten.

Het parcours bestond uit een grote ronde op de Evenementenweide. De lopers gingen van start, we liepen met twee personen tegelijk en wisselden elkaar af na elk half uur. Tussendoor werden er door elk team eigen producten verkocht. Wij mochten namens de organisatie armbandjes, tasjes en drinkbekers verkopen waarmee we ook nog eens € 600,00 bij elkaar haalden.

’s Avonds was er een speciale en emotionele kaarsenceremonie waarbij twee personen hun persoonlijke verhaal vertelden. Het hele terrein was inmiddels verlicht met meer dan 3.500 kaarsenzakken met daarop persoonlijke boodschappen. Door middel van een ronde met fakkels werd deze ceremonie afgesloten. De nacht was het zwaarst, maar ook heel bijzonder door de stilte op het met kaarsen verlichte terrein. Er ontstonden bijzondere gesprekken tussen de lopers in de nacht.

De volgende dag startte tegen de middag de kinderloop. De kinderen liepen gedurende een half uur mee op het parcours. Om twee uur werd de loop afgesloten en het (voorlopige) bedrag bekend gemaakt: € 73.498,00! Een resultaat om trots op te zijn. Tien procent van dit bedrag gaat naar het Vechtgenotenhuis in Ommen waar kankerpatiënten en hun familie elkaar kunnen ontmoeten. De rest van het bedrag is bestemd voor het KWF ten behoeve van kankeronderzoek.

We hebben veel regen gehad tijdens deze 24 uur, het was zwaar en iedereen had blaren, maar het was het allemaal meer dan waard. Twee dagen vol emoties, maar ook een groot gevoel van saamhorigheid en ongelooflijk veel plezier. Wat was het bijzonder om dit samen met mijn gezin en familie te kunnen doen.