Bij het opperen van ideeën voor “Ter Steege in Beweging” dacht ik dat het leuk was eens iets met tafeltennis te doen. Lekker laagdrempelig en voorheen was het mijn sport. Die interesse werd destijds gewekt door een schooltoernooi, georganiseerd door de plaatselijke tafeltennisvereniging. Ik viel met een vierde prijs net buiten de medailles maar kreeg als troostprijs een gratis maandabonnement. Dat beviel zo goed dat ze er een lid bij hadden. De start van een carrière die eindigde als schoolkampioen van het Johannes Calvijn Lyceum. Imposant!! Ik weet het nog goed.

Op één tafel in het midden van de aula mocht ik (inmiddels senior-lid) spelen tegen een landelijk spelend junior lid. Flink wat support van klasgenoten, dus dat liep uit op winst.
Met deze fantastische beelden van de afgesloten tafeltenniscarrière nog in het hoofd schreef ik me in voor het bedrijventoernooi van de TTVR. Dus in huis een ware zoektocht gestart naar het batje die de afgelopen 15 a 20 jaar zeker niet meer gebruikt was. Met 2 teams hebben we Ter Steege vertegenwoordigd. Gerben Nijhuis, Gijs Pontzen, Guus van den Einde en ondergetekende hadden er zin in vrijdagavond!!

Er waren vijf poules met vier teams. Beide Ter Steege teams gingen door naar de volgende ronde. So far so good. Helaas vielen Gerben en Gijs de volgende ronde uit. Guus en ik gingen door en kwamen bij de laatste dire. In een geweldig spannende driekamp die tot na half één duurde moesten we helaas toch in de andere partijen onze meerdere erkennen en zijn dus als derde geëindigd na Heutink en Pluimers.

Al met al was het een heel gezellig en sportief bedrijventoernooi dat door de TTVR dit jaar voor de negende keer gehouden werd. Alle lof voor de goede organisatie van het toernooi. Na nog wat gedronken te hebben op het resultaat kroop ik om half 2 voldaan in bed terugkijkend op een mooie avond.

Een leuk evenement en weer een mooi initiatief van “Ter Steege in Beweging”!

Anko van der Haar