Hallo allemaal! Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Judith van Pijkeren en ik werk bij Ter Steege Handel als administratief medewerkster. Ik ben 1 van de “kartrekkers” van de Ter Steege in Beweging dag die op zaterdag 18 juni 2016 wordt gehouden.

Op Ter Steege in Beweging kies ik als uitdaging voor het hardlopen.
Ik ben 2 jaar geleden begonnen om voor mezelf te trainen voor de 5 km.
Dit ging redelijk goed, maar in de wintermaanden kwam ik niet meer in beweging omdat ik liever lekker thuis bij de kachel op de bank zat. Zodra het weer een beetje voorjaar werd en ik weer wou gaan hardlopen, kon ik dus met een slechte conditie weer helemaal opnieuw beginnen.
Nadat ik afgelopen jaar uitgeput de finish heb gehaald van de Rijssensebergloop en dacht “dit NOOIT weer”, heb ik me na de zomer laten overhalen om bij de Atletiek Vereniging Rijssen te gaan. Het komende evenement Ter Steege in Beweging heeft me net het laatste duwtje in de rug gegeven. Ik ben superblij dat ik deze stap heb genomen omdat ik nu zeker weet dat ik de winterdag ook blijf hardlopen en ik dus niet WEER van voor af aan kan beginnen. Op deze manier heb je een stok achter de deur. Je leert waarop je moet letten tijdens het hardlopen en bouwt zo langzaam de conditie op. Ook is het natuurlijk veel gezelliger om met meerdere mensen te gaan hardlopen. Ik kan iedereen dan ook aanraden om zich aan te melden voor een clinic, want: het kost je dan wel energie, maar je krijgt nog MEER energie!!