Zaterdag 24 maart stond al lang op de kalender van een paar dames van Ter Steege. Na een succesvolle première in 2017 werd de Ladies Park Run voor de tweede keer georganiseerd op de prachtige locatie van het Parkgebouw van Rijssen.

Om 10:15 uur meldden Jackelien, Jorieke, Marjan en Rieneke zich samen met twee bijzondere gastlopers van de Woongroep Philadelphia bij de start. Op het veld wordt er gezamenlijk warmgedraaid en de eerste zweetdruppels blinken in het mooie voorjaarszonnetje.

Om 11:00 precies klinkt het startschot en gaan 500 dames van start om twee rondes van tweeëneenhalve kilometer te lopen. Jackelien en Jorieke komen moeilijk weg in het gedrang en staan veel te ver naar achteren. Pas na twee kilometer kunnen ze op het smalle parcours van mooie bospaden wat mensen inhalen en hun eigen tempo vinden. Ze eindigen dan ook in een ietwat langzamere tijd dan ze hadden voorzien. Maar ze kijken terug op een mooie run in een prachtige omgeving.

De twee gasten van Philadelphia liepen in november nog geen rondje om de kerk. Ze zijn dan ook erg trots dat ze het parcours hebben uitgelopen en super blij met de medaille. Het was een bijzondere mooie ervaring voor Rieneke en Marjan om deze aankomende sporters te coachen en te begeleiden naar de finish.

We kijken uit naar het volgende evenement de Rijsserbergloop op 8 juni. Reginox sponsort deze loop en ook de mannen van Philadelphia krijgen hier hun kans. Mocht je iemand willen begeleiden dan hoor ik dat graag.

Eduard Leusink, coach van bijzondere sportmensen