In het donker mijn wekelijkse trainingsrondjes afleggen kende ik wel. Af en toe een hardloopwedstrijd lopen ook. Een hardloop wedstrijd in het donker is een nieuwe ervaring die ik graag met jullie deel.

Afgelopen zaterdagavond was de zes kilometer lange ‘night run’ in Nijverdal, als onderdeel van het weekend van de Diepe Hel Holterbergloop. Het parcours ging vanuit het vlakke centrum van Nijverdal richting de ‘top’ van de Sallandse Heuvelrug. Daarna een stuk over de zogenaamde toeristenweg (pal over de heide) , na het keerpunt ging het ‘berg’ afwaarts terug naar hartje Nijverdal.

Om half negen ’s avonds is het midden op de ‘berg’ stikdonker, want lichtmasten ontbreken natuurlijk in een Nationaal Park. Voor het zicht waren verlichte pionnen geplaatst die de route markeerden.

Vanuit Ter Steege Groep stonden twee teams aan de start; één vanuit Reginox en de ander namens Bouw Vastgoed. Iedereen genoot van het spectaculaire parcours en de persoonlijke tijden zorgen voor tevredenheid. Volgend jaar lopen we graag weer mee, dan met nog meer collega`s. Enne.. dat extra uur slapen dit weekend was perfect gepland!

Erwin Tijhof. Ter Steege Gebiedsontwikkeling.