Schaatsen en skeeleren, hardlopen, kitesurfen, windsurfen en racefietsen. Stinus van de Hatert is fanatiek sporter. Doordeweeks vind je Stinus op de bouwplaatsen van De Vree en Sliepen als timmerman. Na werktijd en in de weekenden is Stinus steevast aan het sporten.

Waar het vandaan komt? Hij vertelt: “Ik kon wel redelijk schaatsen in mijn jeugd, ik heb twee keer mee gedaan met het Nederlands Jeugdkampioenschap, maar ik kwam helaas net te kort. Ik was gewend om veel te sporten, we trainden drie keer in de week, en daar ben ik na mijn schaatscarrière nooit mee gestopt. Naast het schaatsen en skeeleren, liep ik veel hard en wielrende ik ook om mijn conditie op peil te houden. Die conditie is nog altijd belangrijk, ook bij het kite- en windsurfen. ”

De sportactiviteiten van Stinus worden bepaald door het weer. Met veel wind is hij bij de zee te vinden. Een weekend zonder wind, dan doet hij mee aan hardloopevenementen.

“In de winter schaats ik sowieso eens in de week. Maar als de temperatuur onder de 0 graden zakt, ga ik twee keer. Het begint dan echt te jeuken en dan wil ik in goede vorm zijn voor als ik op natuurijs kan schaatsen.

Als de weersverwachtingen goed zijn voor het surfen, vertrek ik vrijdagmiddag in een campertje met mijn vrouw naar de kust om te gaan kite- of windsurfen. Is het weer niet goed genoeg voor het surfen, doe ik vaak mee aan hardloopevenementen. 14 juni kom ik richting Rijssen voor de Rijsserbergloop en ik wil eigenlijk ook nog wel graag mee doen aan de Triathlon Holten. De schaats-clinic stond op mijn lijstje, maar toen was ik op vakantie in Bali. Tijdens zo’n vakantie sport ik wel iets minder, maar dan merk ik ook wel dat ik het mis. Als ik een week niet schaats of skeeler, mis ik die beweging. Mijn lichaam heeft de beweging nodig, het brengt mij voldoening en geeft me adrenaline.”

Met zo veel verschillende sporten, kun je goed gebruik maken van de 100+fit actie. Stinus: “De 100+ fit actie gebruik ik voor het aanschaffen van nieuwe kleding en schoenen. Afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld een paar nieuwe schoenen besteld. Die €100 komt altijd goed uit!”