Wie had dat gedacht….had je mij “vroeger” gevraagd of je ooit zou beginnen aan het Pieterpad, had ik gezegd. ……Echt niet; Ik ga al naar de sportschool, beweging genoeg toch?
Toch een poosje geleden begonnen en inmiddels al bijna deel I uitgelopen van Pieterburen naar Vorden, toch zo’n 235 km. …..Ik bedoel maar.

Val wel gelijk met de deur in huis, maar zal mij eerst even kort voorstellen:

Ik ben Betty Kieft, directie secretaresse bij Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg bv en woon in Hardenberg. Ga twee keer per week naar de sportschool voor de Bodypump en de Spinning, wandel nog een paar keer per week in Hardenberg en omgeving (en in de pauze) en o ja, ga ook nog op mijn fiets naar het werk. En niet te vergeten: met een vriendinnengroep begonnen met het wandelen van het Pieterpad. En ik vind het Fan-tas-tisch !!

Wat is het Pieterpad? (uit: www.pieterpad.nl) Het Pieterpad is een Lange-Afstands-Wandelroute (kortweg LAW), een wandeling die zich uitstrekt over een langere afstand (vanaf circa 100 km) en die niet rond gaat. Het begin en eindpunt van een LAW liggen dus niet bij elkaar. Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Het Pieterpad is in totaal 492 kilometer lang en is beschreven in twee gidsen. Deel I   Pieterburen – Vorden, lengte 235 km en verdeeld in 13 etappes. Deel II  Vorden – Maastricht (St. Pietersberg), lengte 257 km en verdeeld in 13 etappes. De dagetappes zijn gemiddeld tussen de 15 en 22 km lang en beginnen en eindigen gewoonlijk op een plaats die met behulp van openbaar vervoer te bereiken is. Het Pieterpad is gemarkeerd en daarvoor is gebruik gemaakt van de internationaal gebruikelijke wit-rode strepen voor lange-afstand wandelpaden.

Wij zijn destijds begonnen met onze 1e etappe Coevorden-Hardenberg. Met in onze gedachten; bevalt het ons niet dan zijn we snel weer thuis. Ha-ha… Maar het bevalt prima! Elke etappe is iedere keer weer een belevenis. Slecht weer, mooi weer, prachtige natuur en onderweg valt er genoeg te zien en te beleven. Geweldig. De foto’s spreken voor zich. Vorige week de etappe Rolde-Zuidlaren gelopen. Hele mooie route en met mooi weer. Nog 4 etappes, dan zijn we klaar met deel I en gaan we vol goede moed (de paaaaden op, de laaaaanen in…) beginnen met deel II. De reisafstand wordt natuurlijk steeds groter, valt soms wel wat tegen. Dan met 2 auto’s rijden, andere keer met 1 auto en een stukje met de bus of trein. Het is en blijft een uitdaging.

Maar wij zien het zo, straks richting het zuiden maken we er dan “af en toe” gewoon een mooi weekend van! Lekker wandelen, Lekker in Beweging en niet te vergeten: Lekker Genieten!