Magazijnmedewerker Willem van den Belt vormt samen met zijn zoon Klaas Jan een pijlsnel duo: de Tandemboys. Als werkgever verbind je daar graag je naam aan, dus ze fietsen nu in gesponsorde kleding van Reginox. Willem grossiert in toertochten en draait zijn hand niet om voor lange koersen. Samen met zijn zoon traint hij momenteel voor een bijzondere tweedaagse: een 11-kerkentocht.

Klaas Jan heeft een verstandelijke beperking en zelfstandig fietsen is voor hem niet mogelijk. Maar op de tandem met zijn vader verandert hij in een kilometervreter. Het tweetal fietst in juni in twee dagen van Rijssen naar Amersfoort. Niet in één rechte streep, maar in een dwarreltocht over de Veluwe.

Ze maken een sponsortocht voor Dabar, een landelijke organisatie die evangelisatiewerk doet op campings. Veel kerken in Nederland ondersteunen dat werk. Om aandacht te vragen voor dit campingwerk maken Willem en Klaas Jan nu een tocht langs 11 kerken: Epe, Elburg, Wezep, Nunspeet, Harderwijk, Voorthuizen, Nijkerk, etc.  Overal waar ze passeren maken ze natuurlijk even een fotootje voor Facebook. De tocht voert uiteindelijk naar Amersfoort, het ‘hoofdkantoor’ van Dabar.

En in het voorbijgaan hopen ze op een bijdrage voor het goede doel. Een steuntje in de rug stellen ze op prijs. Maak uw gift over op NL26 RABO 0302 2061 91, t.n.v. IZB, Amersfoort, onder vermelding van ‘Tandemboys’.

Of kijk op facebook @tandemboys