Samen duurzaam bewegen

Met veel enthousiasme recyclen wij onze Ter Steege dag die op 20 mei niet door kon gaan. Wij nodigen jou dan ook graag uit op de nieuwe datum woensdag 31 augustus 2022. We vinden het ontzettend leuk om jou te verwelkomen op deze dag! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

André Kuipers vloog met het ruimtestation 16 keer per dag een rondje om de aarde. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar vanuit de ruimte is dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. Op woensdag 31 augustus 2022 trapt André Kuipers de middag af met zijn inspirerende verhaal en staan we graag samen met jou stil bij de duurzaamheidsopgave. Natuurlijk komen we samen ook in beweging en pakken we de fiets of maken we een mooie wandeltocht. Én je kunt nu ook kiezen voor een tennisclinic of padelclinic onder begeleiding van een professionele trainer.

Het programma

Je wordt om 12:30 uur verwacht bij Parkgebouw Rijssen. Daar wachten we je op met een broodje. Daarna neemt André Kuipers je mee de ruimte in. Hij vertelt over zijn ervaringen en wat hij zag vanuit het heelal. Vanaf 16:30 uur sluiten we de dag gezellig af met eten en drinken.

Download hier het dagprogramma

Let op: De Enterstraat, een van de toegangswegen naar het Parkgebouw, is gedeeltelijk afgesloten. Via Google Maps word je automatisch omgeleid en ook ter plekke kun je de aanwijzingen volgen.

  • Kom je via de A1? Neem dan afrit 28 – Rijssen en blijf op de N347 rijden richting Wierden (neem niet de afslag Enter);
  • Kom je vanaf de snelweg A35? Neem dan afrit 32 – Wierden.

In beweging

Wij houden wel van wat beweging en komen op 31 augustus dan ook graag in actie. We gaan de volgende activiteiten doen:

  • Wielrennen;
  • Mountainbiken (recreatief en sportief);
  • Wandelen (+/- 8 kilometer);
  • Fietstocht met elektrische fiets;
  • Tennisclinic of padelclinic;

Ga je wielrennen of mountainbiken? We bieden deze activiteiten aan op verschillende niveaus. Dit heb je aangegeven bij het aanmelden.

GPX Routes

Download via onderstaande links de GPX routes:

Fietsen

Heb je gekozen voor wielrennen of mountainbiken, dan ben je ingedeeld op het niveau/snelheid die is aangegeven tijdens het aanmelden. Neem je eigen (wielren-, mountainbike- of tour-)fiets mee of wanneer je hebt aangegeven deze niet mee te kunnen brengen dan staat deze voor je klaar.

Geen eigen fiets?

Let op: heb je gekozen voor fietsen (wielrennen, mountainbiken of e-fietsen) en heb je geen eigen fiets? Kom dan om 12.00 uur, zodat we je fiets kunnen afstellen naar jouw wens. 

Kledingadvies

Ga je wielrennen, mountainbiken, tennissen of padellen? Kom dan direct in sportkleding. Na de activiteiten is er een mogelijkheid om je te douchen en om te kleden.

Ga je wandelen of toerfietsen kom dan in vrijetijdskleding.

Veelgestelde vragen

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Je wordt om 12:30 uur verwacht bij Parkgebouw Rijssen. Heb je gekozen voor fietsen en heb je geen eigen fiets? Kom dan om 12.00 uur, zodat we je fiets kunnen afstellen naar jouw wens. 

Bij wie moet ik mij aanmelden?
Meld je bij binnenkomst bij het informatie- en aanmeldpunt. Dit wijst zich vanzelf.

Ik heb een dieet. Is daar rekening mee gehouden?
We houden natuurlijk rekening met dieetwensen. Je kunt bij de eetgelegenheden aangeven wat jouw dieetwensen zijn. In de bereiding houden zij daar rekening mee.

Kan ik mijn sporttas en kostbare spullen ergens kwijt?
Ja, die kun je inleveren bij het informatiepunt. Kostbare spullen op eigen risico. Het informatiepunt is doorlopend bemand tot 19.00 uur.

Kan ik mij omkleden en douchen op het terrein?
Ja, er zijn douches en omkleedruimtes aanwezig.

Routebeschrijving en parkeren

De locatie van de Ter Steege Samen Duurzaam Bewegen Dag is Parkgebouw Rijssen.

Parkgebouw Rijssen
Oosterhofweg 49
7461 BT Rijssen

Locatie via Google Maps

Er is voldoende ruimte om je auto te parkeren. Volg hiervoor de bordjes ‘Parkeren Volkspark’. We staan ook klaar om je de weg te wijzen naar de parkeerplaats.

De Enterstraat, een van de toegangswegen naar het Parkgebouw, is gedeeltelijk afgesloten. Via Google Maps word je automatisch omgeleid en ook ter plekke kun je de aanwijzingen volgen.

  • Kom je via de A1? Neem dan afrit 28 – Rijssen en blijf op de N347 rijden richting Wierden (neem niet de afslag Enter);
  • Kom je vanaf de snelweg A35? Neem dan afrit 32 – Wierden.

Meer weten?

Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan contact op met Rita Vorkink van Ter Steege Holding via 0548 – 53 32 15 of via info@tersteegegroep.nl.

We hebben er ontzettend veel zin in! Tot 31 augustus!