Zaterdag 16 november was het weer zover, Voskamp en Ter Steege samen op de mountainbike. Nadat vorig jaar Voskamp de organisatie in handen had, was het dit jaar de beurt aan Ter Steege. Dat een dergelijk evenement in de behoefte voorziet, bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Ruim 35 medewerkers van de beide bedrijven melden zich ’s morgens rond half negen in Haaksbergen, waarbij traditioneel werd gestart met koffie en krentewegge. Bijzonder detail daarbij is, ook dat zelf Ter Steege collega’s uit Rijswijk acte de présence gaven.

Na een korte uitleg over de routes en uiteraard het foto-momentje kon er om negen uur worden gestart. De fietsers hadden de keuze tussen een route van 57 km of 35 km, waarbij het eerste kilometers nog gezamenlijk konden worden afgelegd. Al snel viel de groep uit elkaar tussen prestatierijders en wat meer belevingsrijders. De prestatierijders hadden vooral oog voor hun kilometerteller, terwijl de belevingsrijders ook van de prachtige omgeving en de natuur genoten. Halverwege de route stonden een paar collega’s klaar om ons te voorzien van de nodige calorieën zodat ook de 2e helft van route probleemloos kon worden gefietst.

Rond een uur of twaalf was iedereen weer binnen en stond er een overheerlijk stamppot-buffet klaar. Uiteraard kwamen daar ook de sterke verhalen los, over snelheden, capriolen en collega’s die de weg kwijt waren. We kunnen terugkijken op een geslaagde tocht, waarbij twee vitale bedrijven elkaar op een ‘gezonde’ manier versterken en dat niet alleen op de mountainbike, maar vooral ook in de dagelijkse ketensamenwerking op de projecten.