Sinds november 2018 sponsort Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn het jonge, aanstormende schaatstalent Eline Jansen. Eline’s ultieme doel is om te schitteren op de Olympische Winterpelen van 2022 in Peking. Mede door onze sponsoring kan Eline wekelijks tien tot twaalf keer trainen op verschillende schaatsbanen in Nederland.

Als dank voor de sponsoring heeft Eline een schaatsclinic verzorgd. Op 21 februari jongstleden begaven 10 sportieve collega’s zich op het gladde ijs van de schaatsbaan De Scheg in Deventer. Eline leerde de meer en minder gevorderde schaatsers een paar kleine kneepjes van het schaatsvak, zoals zo lang mogelijk op 1 been schaatsen, hoe een bocht door te komen (pootje over) en ook de starthouding kwam aan bod. In het begin waren de meeste schaatsers nog een beetje wankel, maar na  zo’n 15 minuten kwam het gevoel voor het schaatsen weer terug en werd er door een aantal steeds sneller geschaatst. Eline toonde ook heel even haar eigen klasse en liet iedereen daarmee natuurlijk ver achter zich.

De deelnemende collega’s hebben genoten van het schaatsen. Eline heeft een super leuke clinic gegeven, waarvoor onze hartelijke dank! Natuurlijk wensen wij haar heel veel succes en hopen dat zij haar schaatsdroom waar zal kunnen maken. De resultaten van dit schaatsseizoen zijn veelbelovend:

  • Een toptijd op de 3000 meter van 4.18,86! Dit is de 2e tijd gereden dit seizoen door een B-junior!
  • 5e op het NK 3000 meter, ondanks dat ik hiermee niet helemaal tevreden was.
  • 8e op het NK 1500 meter
  • 2e op de 3000 meter van het NK allround

Eline volgen kan via haar website: https://eline-jansen.webnode.nl/