Sneeuwpret: dadeltaart met kokosrasp – recept van Amanda
Nog op zoek naar iets lekkers voor bij de koffie? Een heerlijk dessert voor de kerstdagen? Probeer dit dan eens: lekker en gezond! Bij mij thuis valt hij altijd erg goed in de smaak.
Fijne feestdagen!
Amanda van der Meijden, Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg
Wat heb je nodig?
- 250 gram ongezouten roomboter
- 100 gram walnoten
- 500 gram verse dadels zonder pit
- 2 eetlepels honing
- 200 gram volkorenbiscuits
- kokosrasp
- optioneel: 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Hoe maak je het?
- Breek de volkorenbiscuitjes fijn
- Snijd de dadels in kleine stukjes
- Hak de walnoten in kleine stukjes
- Smelt de boter in de pan. Een steelpannetje is te klein, pak daarom een wat grotere pan.
- Als de boter gesmolten is, voeg je de dadels en 2 eetlepels honing toe. Roer dit 3 minuten door, zodat de dadels zacht worden.
- Voeg de walnoten en de gebroken volkorenbiscuitjes toe en roer het goed door. Laat het dan een minuutje staan. Je merkt dat het een dik en vast mengsel is geworden en dat alles goed aan elkaar plakt.
- Pak een taart- of cakeblik of schaal en schenk het mengsel hierin. Druk het goed aan, zodat alle zijkantjes goed bedekt zijn met het mengsel. Nu zet je het taartje 2 uurtjes in de koelkast. Zo wordt het taartje goed hard en kan je er straks stukjes van snijden.
- Gooi voor het serveren wat kokosrasp over de bovenkant van de taart. Dit ziet er leuk uit en de combinatie van de zoete dadel met de frisse kokos smaakt erg lekker.