Wildvank Gevelspecialisten heeft het fietsen ontdekt. Het is begonnen door in september 2016 op uitnodiging van Remmers Bouwchemie met een aantal collega’s, Gerrit Danneberg, Sander Ligtenberg en Otto Koops,  de ATB clinic te volgen. De eerste schreden van Gerrit en Sander waren gezet op de ATB.

Wat volgde was het aankopen van een ATB met als gevolg het samen fietsen met de Rikkert-Versteeg ATB-tocht waar ook een groot aantal collega’s van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen aan mee deden. Deze tocht werd afgesloten door Erik Hulzebosch over het stellen van doelen. Een leuke tocht met mooi weer.

Door dit enthousiasme wakkerde binnen Wildvank het fietsen verder aan en werd met een aantal collega’s ook de woensdagavond getraind en is het plan opgevat om met relaties de passie voor het fietsen te delen. Een sponsoractie van de Steven Rooks Challenge was ingezet.

De Steven Rooks challenge is een cyclo toeristische tocht met een eerbetoon aan Steven Rooks die als eerste de bolletjes trui naar Parijs wist te brengen. Vanuit deze gedachte wordt deze challenge in Zuid Limburg gehouden met circa 2500 hm1 waarbij de bekende en minder bekende beklimmingen zonder naam worden afgedwongen. Zo ook heeft Wildvank met een 6-tal relaties het weekend na Koningsdag gefietst.

De vrijdag bestond uit een sponsor interview door een wielercommentator en daarnaast een wielercafé waarbij ook een aantal prominenten aanwezig waren als o.a. Danny Nelissen, Gert Jacobs en een aantal bekende profrenners van Nederlandse wielerploegen.

Zoals bij het wielrennen normaal is worden de kamers ingedeeld per twee wielrenners. Als je geluk hebt ken je jouw kamergenoot en anders leer je elkaar wel kennen.

Sander had slechts 70 km getraind op de racefiets en de tocht begon (en eindigde) met een verzet van 41 – 28! Voor de kenners onder ons, best pittig! Helaas moest Gerrit vanwege ziekte zich afmelden. Enkele relaties waren er voor de bijstand voor en na de rit. Of die volgend jaar mee fietsen?

Het blijkt dat na het afzien de voldoening groot was. Ook het elkaar helpen, elkaar als het nodig is “uit de wind houden”. Dit versterkt de relatie met elkaar.  Tijdens de tocht waren er een aantal momenten van afzien, echter na het behalen van de finish was een lekker gezond fietsbiertje het cadeau.

Al met al een zeer geslaagd weekend waaruit blijkt dat onze relaties dit ook ontzettend waarderen. Een beter en gezonder relatiecontact is niet te bedenken!