In het weekend van 4 en 5 februari 2017 werd de traditionele Midwintermarathon in Apeldoorn georganiseerd. De Midwintermarathon is het oudste Nederlandse hardloopevenement en is in al die jaren dat het gehouden is, nog nooit afgelast. Het is een prachtig parcours dat begint en eindigt op de “Koninklijke” Loolaan. Een ander uniek feit is dat de organisatie geheel in handen van vrijwilligers ligt. Extra leuk is dat Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn aan de Loolaan een prachtig appartementengebouw aan het bouwen is.

Edwin Pastoor en zoon Menno, Eelco Jan Otten, Marion Keizer-Morgenland en zus Debby hebben namens Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn meegedaan aan de Acht van Apeldoorn. Een hardloopparcours van 8 kilometer.

Er stond een zeer gemêleerd team van Ter Steege aan de start. Iedereen was in meerdere of in mindere mate voorbereid. De meesten hadden ter voorbereiding al goed getraind en hadden ook al een flink aantal kilometers in de benen. En ze hadden er zin in!

Het was een prachtige dag om te lopen. Het startschot klonk om 15.00 uur. Samen met zo’n 6.000 andere hardlopers ging het team op weg om een mooie prestatie neer te zetten. Aangemoedigd door duizenden toeschouwers was het een feestje om dit parcours te lopen. Diverse muziekbands zweepten de lopers op om en de vele aanmoedigingen van de toeschouwers waren hartverwarmend. De sfeer was fantastisch en bij de finish werd iedere deelnemer onthaald op applaus. Daar ontving iedereen ook een welverdiende medaille.

De lopers van het team van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn hebben een prima prestatie neergezet. Allen zijn gefinisht, de een sneller dan de ander, maar het meedoen is belangrijker dan winnen. Onverwacht looptalent stond op (Eelco Jan) en een dikke pluim voor de jongste deelnemer van het team (Menno), die zonder problemen op 11-jarige leeftijd gewoon even acht kilometer liep.

Op naar volgend jaar! De Midwintermarathon Apeldoorn vindt dan plaats op 3 en 4 februari met onder andere de Acht van Apeldoorn (acht kilometer), De Kroondomein Het loo Marathon trail (42 kilometer) de Assel Ronde (25 km) en de mini marathon (10 Engelse mijl).