De financiële betrokkenheid van de sponsors bij de Special Olympics Nationale Spelen is hartverwarmend. Echter, ook in praktisch opzicht tonen de partners zich ware Twentse noabers. Dat geldt ook voor de Ter Steege Groep dat in de dagen voor de Special Olympics Nationale Spelen zorgdraagt voor de 1760 slaapplekken in het Special Olympics Dorp in Enschede. “Dit vrijwilligerswerk is op ons lijf geschreven”, aldus Rieneke Leusink.

De Ter Steege Groep, waaronder Ter Steege Bouw Vastgoed, Ter Steege Handel met GAMMA- en Bouwmaatvestigingen en Reginox vallen, heeft sport en vitaliteit hoog in het vaandel. Dat werd eerder dit jaar al bewezen toen de organisatie werd verkozen tot Fitste Bedrijf van Twente.

“Dat we dus betrokken zijn bij de Special Olympics Nationale Spelen Twente lag voor de hand: we hebben namelijk iets met bewegen”, vertelt Rieneke Leusink-ter Steege, HR-manager van de groep. “We hebben een aantal jaren geleden het initiatief genomen voor ‘Ter Steege in Beweging’, dat is gericht op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. De Special Olympics Nationale Spelen paste daarom goed bij ons.” Bovendien is haar man initiatiefnemer van Only Friends Twente dat als missie heeft om sporten voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking, mogelijk te maken. Rieneke Leusink: “En sporten voor mensen met een beperking is heel waardevol. Als je ziet hoe enthousiast de deelnemers allemaal zijn, dat is fantastisch. Ze maken vrienden, het is sociaal belangrijk. En het mag niet eenmalig zijn, we moeten dit met elkaar verankeren in de maatschappij. Ik vind het juist daarom ook gaaf om te zien hoe de Special Olympics Nationale Spelen Twente van de grond is gekomen, hoe makkelijk sponsoren en partners zich aansloten. Toen we het sponsorcontract ondertekenden was Wessel als ambassadeur aanwezig. Hij was altijd een stille, teruggetrokken jongen en nu stond daar iemand met veel zelfvertrouwen een fantastisch verhaal te houden!”

Van directie tot timmerlui

Het enthousiasme over het sportevenement is ook neergedaald in de organisatie. Toen duidelijk werd dat Ter Steege Groep de klus op zich zou nemen om 880 stapelbedden te monteren voor de spelers, coaches en anderen, kostte het geen moeite om vrijwilligers te vinden. “En ze komen uit alle afdelingen van onze bedrijven: van directie en management tot timmerlui”, aldus Rieneke Leusink. Tot slot: “Kijk, we doen als familie veel door goede doelen en initiatieven te steunen. Dat doen we met gepaste bescheidenheid. Maar dit hele project van de Special Olympics Nationale Spelen is op ons lijf geschreven. En we maken het uiteraard ook gezellig: we zetten dinsdag en woensdag de bedden in elkaar en gaan samen eten. Iedereen verheugt zich erop.”