Zaterdag 17 november hebben de bedrijven Voskamp en Ter Steege samen een mountanbike tocht gereden. De initiatiefnemers waren Frank Heidanus, directeur van Voskamp en ik, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. De relatie Voskamp en Ter Steege kent een lange historie, niet alleen op zakelijk gebied maar ook wat betreft sportieve activiteiten. We vonden het daarom ook weer hoog tijd dat er een fietstocht georganiseerd werd. Beide bedrijven investeren veel in vitaliteit, medewerkers waren daarom ook wel te porren voor een dergelijke activiteit.

Zatermorgen vroeg werden de ruim 40 medewerkers van beide bedrijven ontvangen met koffie en krentewegge aan de voet van de Holterberg. Na een korte uitleg werd om 8.30 uur het startsein gegeven. In diverse klasses werden routes gereden van 35 km en 50 km. De weersomstandigheden waren optimaal, lekker fris met een prachtige najaarszon werd er genoten van de prachtige natuur in de Holterberg.

Ondanks dat het geen wedstrijd was, gingen er een aantal fietsers van meet af aan direct vol voor en kwamen met een gemiddelde snelheid van bijna 25 km/uur over 50 km over de finish. Andere groepen deden wat rustiger aan en namen ook de rustig de tijd om met elkaar bij te praten.

Rond 12.00 uur was iedereen weer terug en stond er een lekker stamppot buffet klaar. Oud-medewerker van Voskamp Bertus Haarman was ook van de partij. Hij was jaren geleden de initiator van deze relatietocht.

Na afloop was iedereen het er over eens: “Dit smaakt naar meer!”

Arjan van ’t Hul