10 weken terug kwam bij afdeling Verkoop van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen de vraag binnen of we mee wilden doen aan de Rijsserbergloop op 14 juni. Het was máár 5km, dus een eitje! We konden ons best opgeven hiervoor!

In een opwelling hebben we: “Jaaa, tuurlijk doen wij mee!” geantwoord en stond onze inschrijving op papier… Nadat duidelijk werd hoeveel weken wij nog maar hadden tot de Rijsserbergloop (welgeteld 9,5) werd er snel een trainingsschema in elkaar gezet. Want die 5 km moesten we halen!

De diverse hardloop-apps werden op de telefoons gedownload en de motivatie nam bij iedereen wekelijks toe. De eerste paar weken werd alleen Runkeeper aangezet, maar na een paar weken werd ons resultaat getoond op Strava. Na de opmerkingen of we Strava wel op de activiteit ‘hardlopen’ hadden gezet in plaats van ‘wandelen’, verdween Strava alweer snel op de achtergrond en konden we ons trainingsproces voortzetten met onze gedeelde app op Runkeeper.

Om toch maar een keer die Rijsserbergloop te beklimmen voordat we ons echt op 14 juni in het zweet zouden werken, hadden we met een paar collega’s de afspraak gemaakt om een paar keer op maandag na werktijd een rondje te gaan oefenen. Dus zo gezegd, zo gedaan. De Rijsserbergloop staat bekend om z’n heuvelachtige parcours door de Rijssense bossen, dus een uitdaging voor iedere loper. Maar het ging al best goed, die ‘berg’ viel toch wel mee!

Toen aansluitend ook nog de uitnodiging kwam om deel te nemen aan de Dubbele mijl in Hengelo op 6 juni, hadden we helemaal een mooie generale! Dus ook hier hebben we ‘jaaa’ op gezegd!

De FBK Dubbele mijl (3218,69 meter) is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement, georganiseerd in het FBK weekend. De wedstrijd start in het Fanny Blankers-Koen Stadion om vanaf daar 3,2 kilometer hard te lopen naar het centrum van Hengelo.

We hebben vanuit Ter Steege met 3 teams meegedaan. De nodige records werden verbroken en dit werd uiteindelijk na afloop gevierd op het terras van de Blauwe Engel in Hengelo.

Na de Dubbele mijl werd er nog een keer gezamenlijk getraind: rondje Rijsserberg, en we waren er klaar voor!

Op 14 juni was de afdeling Verkoop goed vertegenwoordigd bij de Rijsserbergloop en liepen we de 5 km in 30 minuten! Het was een zeer geslaagde dag, super gezellig feest na afloop, en zoals we dachten een eitje!

Op naar de volgende uitdaging: de 6 km!

Namens de verkoopafdeling van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen