Zaterdagmorgen 18 maart 2017, dag van de Ladiespark Run. Als de gordijnen open gaan, zie ik dat het regent. Ach, misschien wordt het straks nog droog.

Dat ik meedoe aan dit evenement is niet vanzelfsprekend. Eigenlijk ben ik niet zo van de wedstrijden. Het is gekomen omdat ik van trainingsavond bij de AV geswitcht ben van de woensdag naar de maandagavond. In deze groep zitten veel mensen die de Start-to-run cursus hebben gedaan, en als bekroning op hun werk de Ladiespark Run gaan doen. Het enthousiasme van deze groep werkt aanstekelijk, en als ze dan vragen of ik ook mee ga doen, besluit ik om in te schrijven.

Inmiddels is het 10 uur geworden, en het regent nog steeds, nu zelfs veel harder. Ik besluit niet op de fiets naar Rijssen te gaan, maar met de auto. Mijn man is bestuurder en supporter. Als we bij het park aankomen zijn er al veel deelneemsters en supporters. Het is een gezellige boel. Het afhalen van de startnummers verloopt soepel, en iedereen is er dan ook klaar voor. Na een gezamenlijke warming up is het zover. Als we bij de start staan is het zelfs droog geworden en probeert de zon er door te komen. Iedereen gaat heel enthousiast van start. Het parcours is werkelijk prachtig, en goed te doen, ondanks dat het de hele nacht geregend heeft. Na een goed half uur is iedereen binnen en wordt er nog even nagepraat. Met een medaille en een goed gevulde goodie bag gaan we naar huis. Complimenten voor de organisatie die alles perfect geregeld heeft. Hopelijk wordt deze run volgend jaar weer georganiseerd, want iedereen is het er over eens dat het een evenement is dat zeker voor herhaling vatbaar is.