Klinkt als een uitdaging en dat was het ook. “Kan ik dat wel, is dat niet te zwaar voor mij? Nou mij niet gezien!” Uiteindelijk verzamelden ruim 25 enthousiaste collega’s zich op vrijdagmiddag 22 september bij Ter Steege Materieel. Beginners en gevorderden, alles gezellig door elkaar en ieder op zijn eigen niveau.

We begonnen met een hardlooprondje over industrieterrein “de Mors”. Je snapt het al, 25 rennende mensen, die ook nog eens oefeningen gingen doen als warming-up… Dat trok genoeg bekijks. Zonder blikken of blozen volgden wij onze instructeurs van Fit Industry. Het zweet kwam bij sommigen al goed los terwijl het “echte” bootcampen nog moest beginnen.

Terug bij Ter Steege Materieel werden we in 3 groepen verdeeld. Onder de overkapping lagen genoeg attributen klaar, waar wij ons mee uit konden leven. Je zag sommigen denken, waar ben ik aan begonnen! Squads, touwtje springen, gewicht heffen, planken, push-ups, boksen, lunges, slaan met touwen, hangen aan de heftruck… Te veel om op te noemen. Dit alles strak op tijd, even ademhalen en weer doorgaan. Tijd om bij te komen was er niet. Maar met veel plezier en vooral veel doorzettingsvermogen hielden wij het ander halfuur vol.

Zwaar, dat was het zeker. Moe, dat waren we ook. Gelukkig stond er als afsluiting in de kantine een heerlijke pastamaaltijd klaar.

O ja en de spieren… Die voelde je zeker. Vooral na zo’n 2 dagen. De full body work-out had zijn sporen achter gelaten. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar! Kom maar op met die vrijdagmiddag-bootcamp!

Geschreven door Jackelien Filart.